fbpx

Module 4 – Upper Extremity / ΜΥΕΣ ΤΟΥ ΑΝΩ ΑΚΡΟΥ (ΘΩΡΑΚΑΣ, ΩΜΟΣ, ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ, ΠΗΧΥΣ, ΠΑΛΑΜΗ)

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Σάββατο 01 Ιουνίου 2024 | 13:00 – 17:00

Με αυτό το σεμινάριο έχω την πρόθεση να μοιραστώ μαζί σας τις θεωρητικές βάσεις, τον τρόπο προσέγγισης και τα «εργαλεία» που θα σας επιτρέψουν να κατανοήσετε εις βάθος και να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τη συνήθη επιβάρυνση του μυοσκελετικού συστήματος σε όλο το Άνω Άκρο, που μπορεί να εμφανιστεί τόσο στον εαυτό σας όσο και σε άλλους και θα έχετε τη δυνατότητα να υποστηρίξετε ενεργητικά το σώμα σας ώστε να επιστρέψει στο δρόμο της υγείας.

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 5 ωρών στη διάρκεια των οποίων καλύπτουμε τους 25 κυριότερους μύες του άνω άκρου και τα συμπτώματα που μπορεί αυτοί να δημιουργούν – εφόσον έχουν «ταλαιπωρηθεί» και «φιλοξενούν» Σημεία Πυροδότησης Πόνου (trigger points).

Αυτή η γνώση μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για όποιον θέλει να κατανοήσει σε βάθος το μυοσκελετικό σύστημα και να μπορεί να το υποστηρίξει σε συμπτώματα, πόνους και ενοχλήσεις στο Άνω Άκρο.

 

Διδακτικό Υλικό

 • Θεωρητικό κομμάτι της Νευρομυϊκής Απελευθέρωσης για τους 35 βασικότερους μυς του Θώρακα, του Ώμου, του Βραχίονα, του Πήχυ και της Παλάμης
 • Γρήγορη αναφορά στην ανατομία και στη δράση του κάθε μυός
 • Πού βρίσκονται τα σημεία πυροδότησης του αντίστοιχου μυός
 • Ποια είναι τα συμπτώματα που δυνητικά πυροδοτούνται από αυτά ανά μυ
 • Pain patterns (περιοχές ανακλώμενου πόνου) ανά σημείο πυροδότησης/μυ
 • Πώς δημιουργούνται, πώς ενεργοποιούνται, παράγοντες που τα διαιωνίζουν και ποιες είναι οι λύσεις (εργονομία, συνήθειες, άσκηση, διατροφή)
 • Πρωτόκολλα αντιμετώπισης Μυοπεριτονιακών Σημείων Πυροδότησης Πόνου που συμβάλουν στη δημιουργία ή στη συντήρηση συμπτωμάτων όπως: Τενοντίτιδα ώμου ή δικεφάλου, Σύνδρομο Πρόσκρουσης, Τενοντοπάθεια ή ρήξη Στροφικού Πετάλου, «Επικονδυλίτιδα», Πόνο στον Πήχυ, Σύνδρομο De Quervain, αρθρίτιδα, Ριζίτιδα.
 • Αναφορά στη σημασία λήψης καλού ιστορικού
 • Εκπαίδευση στον εντοπισμό και διαχείριση των σημείων πυροδότησης στον εαυτό μας *1
 • Το κομμάτι της μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης για αντιμετώπιση και λύση των σημείων πυροδότησης του κάθε μυός προς το παρόν θα αφορά μόνο την αυτοθεραπεία/αυτοδιαχείριση *2
 • Μύθοι και αλήθειες για το Μυοσκελετικό Πόνο στο Κάτω Άκρο. Επιγραμματική αναφορά για το πόσα από αυτά που ακούμε ή διαβάζουμε για τα μυοσκελετικά συμπτώματα ισχύουν πλέον. Ριζίτιδα, θέματα του Στροφικού Πετάλου, «Σύνδρομο Πρόσκρουσης», «Επικονδυλίτιδα», Οστεοαρθρίτιδα, Εκφυλιστικές Αλλοιώσεις, Τενοντίτιδες: τι πραγματικά σημαίνει η ύπαρξη τους; Ποιος είναι πραγματικά ο ρόλος που παίζουν οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις στην εμφάνιση συμπτωμάτων; Πόσο αποτελεσματικά είναι τα συνήθη πρωτόκολλα θεραπείας, αποκατάστασης και ενδυνάμωσης για τις ως άνω μυοσκελετικές παθήσεις;

*1 Σχετικά με το πώς χαλαρώνουμε τα σημεία πυροδότησης του κάθε μυ, θα αποστείλω το κομμάτι της αυτοδιαχείρισης σε βίντεο, πριν την ημερομηνία του εκάστοτε σεμιναρίου. Αφενός για να προλάβουμε να καλύψουμε την ύλη σε 4 ώρες, κατά δεύτερον για να έχετε δοκιμάσει τις τεχνικές και να σας λύσω, στη διάρκεια του webinar, τυχόν απορίες που ίσως προκύψουν.

*2 Υπενθυμίζω ότι για την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων σε άλλους, θα ανακοινωθούν ημερομηνίες για διήμερα δια ζώσης workshops, για τη διδασκαλία ψηλάφησης και τεχνικών διαχείρισης για τις ανατομικές ενότητες που θα έχουμε ήδη καλύψει μέσω των webinars.

Η παραπάνω διάλεξη αποτελεί το θεωρητικό κομμάτι του workshop “Become a Body Whisperer, Module 4 – Upper Extremity” και θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Zoom.

2-7 ημέρες μετά την διάλεξη θα σας αποσταλεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Κόστος συμμετοχής

Τιμή 200€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Αν είστε ήδη BodyWhispererάκι έχοντας παρακολουθήσει στο παρελθόν στα δια ζώσης σεμινάρια οποιοδήποτε από τα Modules Spine, Upper Extremity, Lower Extremity και θέλετε να «φρεσκάρετε» τη θεωρία, η παρακολούθηση του αντίστοιχου webinar για εσάς τιμάται στα 100€ έκαστο (συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ).

Η κατάθεση του ποσού είναι απαραίτητη για την κατοχύρωση θέσης.

Αν σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε και τα αλλά δυο σεμινάρια (Module 3 Lower Extremity & Module 4 Upper Extremity):

 • Συνολική τιμή για Module 2, 3 & 4 τιμή 600€.
 • Αν τα προπληρώσετε, συνολική τιμή για Module 2, 3 & 4 τιμή 550€ (αρχική τιμή 600€).

Ποιος μπορεί να το παρακολουθήσει το παρόν Θεωρητικό webinar:

Φοιτητές και επαγγελματίες Υγείας και Κίνησης : Ιατροί, Φυσιοθεραπευτές, Γυμναστές, Pilates trainers, δασκάλοι Yoga, Χειροπράκτες, Οστεοπαθητικοί, Χειροθεραπευτές, Massage Therapists, Μαίες, Νοσηλευτές, Προπονητές.

Άνθρωποι που δουλεύουν με το σώμα τους: Χορευτές, Αθλητές.

Άνθρωποι που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν το σώμα τους, να ενημερωθούν για τα σημεία πυροδότησης πόνου και να εξοικειωθούν με αυτό το σύστημα αντιμετώπισης μυοσκελετικών συμπτωμάτων και υποστήριξης του σώματός τους για ιδία χρήση.

Όλα τα επερχόμενα webinars θα γίνουν επίσης μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο 2107292503, να στείλετε mail στο [email protected] ή να μας στείλετε την παρακάτω δήλωση ενδιαφέροντος έχοντας συμπληρώσει το όνομα σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και αριθμό module που σας ενδιαφέρει.


  Η χρήση των προσωπικών σας δεδομένων προορίζεται μόνο για την κατοχύρωση της θέσης σας και την έκδοση απόδειξης / τιμολογίου πληρωμής σας.