fbpx

Module 2 – Spine / ΜΥΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΜΟΥ (ΑΥΧΕΝΑΣ, ΠΛΑΤΗ, ΟΣΦΥΪΚΗ ΜΟΙΡΑ)

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Με αυτό το σεμινάριο έχω την πρόθεση να μοιραστώ μαζί σας τις θεωρητικές βάσεις, τον τρόπο προσέγγισης και τα «εργαλεία» που θα σας επιτρέψουν να κατανοήσετε εις βάθος και να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά τη συνήθη επιβάρυνση του μυοσκελετικού συστήματος σε όλο το μήκος της Σπονδυλικής Στήλης (δηλαδή σε Αυχένα-Πλάτη-Μέση) που μπορεί να εμφανιστεί τόσο στον εαυτό σας όσο και σε άλλους και θα έχετε τη δυνατότητα να υποστηρίξετε ενεργητικά το σώμα ώστε να επιστρέψει στο δρόμο της υγείας.Το σεμινάριο έχει διάρκεια 4 ωρών στη διάρκεια των οποίων καλύπτουμε τους 20 κυριότερους μυς της οπίσθιας (κυρίως) επιφάνειας του κορμού και τα συμπτώματα που μπορεί αυτοί να δημιουργούν εφόσον έχουν «ταλαιπωρηθεί» και «φιλοξενούν» Σημεία Πυροδότησης Πόνου (trigger points).

Αυτή η γνώση μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για όποιον θέλει να κατανοήσει σε βάθος το μυοσκελετικό σύστημα και να μπορεί να το υποστηρίξει σε συμπτώματα, πόνους και ενοχλήσεις στον αυχένα, στην πλάτη και στη μέση.

 

Διδακτικό Υλικό

 • Θεωρητικό κομμάτι της Νευρομυϊκής Απελευθέρωσης για τους 20 βασικότερους μυς του Αυχένα, της Θωρακικής και Οσφυϊκής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης
 • Γρήγορη αναφορά στην ανατομία και στη δράση του κάθε μυός
 • Πού βρίσκονται τα σημεία πυροδότησης του αντίστοιχου μυός
 • Ποια είναι τα συμπτώματα που δυνητικά πυροδοτούνται από αυτά ανά μυ
 • Pain patterns (περιοχές ανακλώμενου πόνου) ανά σημείο πυροδότησης/μυ
 • Πώς δημιουργούνται, πώς ενεργοποιούνται, παράγοντες που τα διαιωνίζουν και ποιες είναι οι λύσεις (εργονομία, συνήθειες, άσκηση, διατροφή)
 • Πρωτόκολλα αντιμετώπισης Μυοπεριτονιακών Σημείων Πυροδότησης Πόνου που συμβάλουν στη δημιουργία ή στη συντήρηση συμπτωμάτων όπως Πόνοι Αυχένα, Πόνοι στην πλάτη, Οσφυαλγία, «Λουμπάγκο», Πονοκέφαλο, Κεφαλαλγίες Τάσεως, Ημικρανία, Ζαλάδα, Ίλιγγο, Εμβοές, «Ψύξη»
 • Αναφορά στη σημασία λήψης καλού ιστορικού
 • Εκπαίδευση στον εντοπισμό και διαχείριση των σημείων πυροδότησης στον εαυτό μας*1
 • Το κομμάτι της μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης για αντιμετώπιση και λύση των σημείων πυροδότησης του κάθε μυός προς το παρόν θα αφορά μόνο την αυτοθεραπεία/αυτοδιαχείριση*2
 • Μύθοι και αλήθειες για το Μυοσκελετικό Πόνο σε Αυχένα/Πλάτη/Οσφύ. Επιγραμματική αναφορά για το πόσα από αυτά που ακούμε ή διαβάζουμε για τα μυοσκελετικά συμπτώματα ισχύουν πλέον. Δισκοκήλη, «Αυχενικό», Οστεοαρθρίτιδα, Εκφυλιστικές Αλλοιώσεις: τι πραγματικά σημαίνει η ύπαρξη τους; Ποιός είναι πραγματικά ο ρόλος που παίζουν οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις στην εμφάνιση συμπτωμάτων; Πόσο αποτελεσματικά είναι τα συνήθη πρωτόκολλα θεραπείας, αποκατάστασης και ενδυνάμωσης για τις μυοσκελετικές παθήσεις

*1 Σχετικά με το πώς χαλαρώνουμε τα σημεία πυροδότησης του κάθε μυ, θα αποστείλω το κομμάτι της αυτοδιαχείρισης σε βίντεο, πριν την ημερομηνία του εκάστοτε σεμιναρίου. Αφενός για να προλάβουμε να καλύψουμε την έξτρα ύλη σε 4 ώρες, κατά δεύτερον για να έχετε δοκιμάσει τις τεχνικές και να σας λύσω, στη διάρκεια του webinar, τυχόν απορίες που ίσως προκύψουν.

*2 Υπενθυμίζω ότι για την εφαρμογή των θεραπευτικών πρωτοκόλλων σε άλλους, μόλις είναι υγειονομικά ασφαλές, θα ανακοινωθούν ημερομηνίες για μονοήμερα ή διήμερα δια ζώσης workshops, για τη διδασκαλία ψηλάφησης και τεχνικών διαχείρισης για τις ανατομικές ενότητες που θα έχουμε ήδη καλύψει μέσω των webinars.

Η παραπάνω διάλεξη αποτελεί το θεωρητικό κομμάτι του workshop “Become a Body Whisperer, Module 2 – Spine” και θα γίνει μέσω της πλατφόρμας Zoom.

2-7 ημέρες μετά την διάλεξη θα σας αποσταλεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

Κόστος συμμετοχής

Ειδική τιμή 160€, λόγω πανδημίας (αρχική τιμή 200€)

Στις παραπάνω τιμές ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Αν είστε ήδη BodyWhispererάκι έχοντας παρακολουθήσει στο παρελθόν στα δια ζώσης σεμινάρια οποιοδήποτε από τα Modules Spine, Upper Extremity, Lower Extremity και θέλετε να «φρεσκάρετε» τη θεωρία, η παρακολούθηση του αντίστοιχου webinar για εσάς τιμάται στα 80€ έκαστο (Στην παραπάνω τιμή ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ).

Η κατάθεση του ποσού είναι απαραίτητη για την κατοχύρωση θέσης.

Αν σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε και τα αλλά δυο σεμινάρια (Module 3 Lower Extremity & Module 4 Upper Extremity):

 • Συνολική τιμή για Module 2, 3 & 4 480 € λόγω πανδημίας. (Αρχική τιμή 600€).
 • Αν τα προπληρώσετε, συνολική τιμή για Module 2, 3 & 4 450€ λόγω πανδημίας. (Αρχική τιμή 600€).

Στις παραπάνω τιμές ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

 

Ποιος μπορεί να το παρακολουθήσει το παρόν Θεωρητικό webinar:

Φοιτητές και επαγγελματίες Υγείας και Κίνησης: Ιατροί, Φυσιοθεραπευτές, Γυμναστές, Pilates trainers, δασκάλοι Yoga, Χειροπράκτες, Οστεοπαθητικοί, Χειροθεραπευτές, Massage Therapists, Μαίες, Νοσηλευτές, Προπονητές.

Άνθρωποι που δουλεύουν με το σώμα τους: Χορευτές, Αθλητές.

Άνθρώπους που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν το σώμα τους, να ενημερωθούν για τα σημεία πυροδότησης πόνου και να εξοικειωθούν με αυτό το σύστημα αντιμετώπισης μυοσκελετικών συμπτωμάτων και υποστήριξης του σώματός τους για ιδία χρήση.

Όλα τα επερχόμενα webinars θα γίνουν επίσης μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Για περισσότερες πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλέστε στο 210 7292503, να στείλετε mail στο [email protected] ή να συμπληρώσετε και αποστείλετε την παρακάτω δήλωση ενδιαφέροντος έχοντας συμπληρώσει το όνομα σας, τηλέφωνο επικοινωνίας και αριθμό module που σας ενδιαφέρει.