Υπακάνθιος: η Λύση για Πόνο και δυσκαμψία Ώμου • Katerina Moustaka

Υπακάνθιος: η Λύση για Πόνο και δυσκαμψία Ώμου

Ο Υπακάνθιος είναι ένας από τους μυς του Στροφικού πετάλου του Ώμου, κατοικεί στην εξωτερική επιφάνεια της ωμοπλάτης και καταλήγει στη πίσω/πλάγια επιφάνεια του βραχίονα.

Είναι, δε, ένας από τους βασικούς μυς που, όταν συσπαστεί έντονα, δημιουργεί ενόχληση στο ώμο και περιορίζει εξαιρετικά την κινητικότητα του .

Δημιουργεί Πόνο κυρίως στην πρόσθια επιφάνεια του ώμου και «βαθιά μέσα στην άρθρωση», με επέκταση στην μπροστινή και πλάγια επιφάνεια του βραχίονα ενίοτε και στον πήχυ.

Χαρακτηριστικό του είναι η αδυναμία έσω στροφής του ώμου με το χέρι πίσω από την πλάτη: Να κουμπώσω σουτιέν ή να πιάσω το πορτοφόλι στην πίσω τσέπη: χλωμό!

Περιορίζει επίσης την ανύψωση του χεριού έως το κεφάλι: Λούσιμο, χτένισμα, βούρτσισμα δοντιών, φαγητό στο στόμα: γιόκ!

Δημιουργεί έντονο πόνο τη νύχτα (ανεξάρτητα θέσης) και πόνο σε οποιαδήποτε ώθηση με τα χέρια πχ σε σήκωμα από καρέκλα ή από το κρεβάτι.

Αν λοιπόν είσαστε από τους άτυχους που τον έχετε ενεργοποιήσει και σας έχει μαγκώσει το χεράκι σας, ιδού βινδεάκι κατατοπιστικό με όλα τα προαναφερόμενο, συν πώς να χαλαρώσετε trigger points που φιλοξενεί, συν τι άλλο μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε άμεσα.

Μην ξεχνάτε να μοιράζεστε την πληροφορία και με τα άλλα τα παιδάκια 😜.

Αγάπη ❤️ πολλή!

ΥΓ Αν θέλετε και αλλά τέτοια όμορφα και διδακτικά βινδεάκια, εγγραφείτε στο κανάλι μου στο YouTube . Ανεβάζω καινούριο υλικό κάθε Κυριακή.