Τι κάνουμε σε Οσφυαλγία - Μέρος 3ο • Katerina Moustaka

Τι κάνουμε σε Οσφυαλγία – Μέρος 3ο

Έχω ξανανεβάσει βινδεάκι για το πώς γυρνάμε από ανάσκελα στο πλάι όσο πιο ανώδυνα γίνεται σε κρίση Οσφυαλγίας.

Επειδή όμως αυτό δεν καλύπτει όόόόλο το ρεπερτόριο των κινήσεων που κάνουμε όσο είμαστε σε οριζοντίωση (είτε γιατί δεν αντέχουμε να είμαστε περιπατητικοί λόγω πόνου, είτε γιατί κάποια στιγμή πέφτουμε να κοιμηθούμε), έχω κάνει Αναβάθμιση στις Οδηγίες προς Οσφυο-Καμένους Ναυτιλωμένους.

Έστω λοιπόν ότι έχουμε κοψομεσιαστεί, είμαστε στο κρεββάτι του Κου Π και οποιαδήποτε αλλαγή θέσης φαντάζει μικρός Γολγοθάς.

Για να γυρίσουμε στο κρεβάτι χωρίς πόνο είναι πολύ σημαντικό να το κάνουμε χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τους μυς του κορμού (ραχιαίους και καμπτήρες) και για να το πετύχουμε αυτό είναι ακόμα πιο σημαντικό σημαντικό να θυμηθούμε -γιατί σαν παιδιά το κάναμε αυτόματα αλλά σαν ενήλικες έχουμε προφανώς ξεχάσει πώς γίνεται- ότι μπορούμε να ρολάρουμε.

Τι εννοεί εδώ ο ποιητής;

Αν φανταστούμε ότι υπάρχει μία γραμμή, ένας κατακόρυφος άξονας ο οποίος περνάει από το κεφάλι μας και βγαίνει από τα πόδια μας, χρειάζεται να επιχειρήσουμε να περιστραφούμε γύρω από αυτόν τον άξονα.

Το “how to” που λέμε και στο χωριό μου αναπτύσσεται λεπτομερώς στο καινούριο Φανταντικό Βινδεάκι που έχω ετοιμάσει με τα χεράκια μου ⬆️.

Αν σας αρέσει και θέλετε περισσότερα, αφήστε ❤️,🌟,😁.

Αν έχετε δικό σας άνθρωπο που υποφέρει, μοιραστείτε την πληροφορία – έχουμε και αγγλικούς υπότιτλους, πλέον, δια ιντερνασιονάλ παθόντες.

Αν, τέλος, θέλετε να βλέπετε πρώτοι και καλύτεροι τα Βινδεάκια που πρόκειται να αναρτηθούν, μπορείτε ή να εγγραφείτε στο κανάλι μου στο YouTube.

Αγάπη ❤️πολλή!